1990

Ensimmäiset Nokian taskukokoiset käsipuhelimet eli kännykät tulivat markkinoille vuonna 1992. Matkapuhelimista tuli massamarkkinatuote, ja uusi GSM-verkko paransi kuuluvuutta kaikkialla. Nokia teki suomalaisen elektroniikkaosaamisen tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Vuosikymmenen lopulla yhtiö oli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.

Lue lisää

Salora 36F8C, 1992-93

Viimeisiä Salossa valmistettuja televisioita olivat F-sarjan televisiot. Keväällä 1992 televisionvalmistus siirrettiin Salosta Nokian kulutuselektroniikan Turun tehtaalle.

F-televisiomalleissa oli laajakuvanäyttö eli kuvasuhde oli 16:9. Kuva oli huipputarkka, sillä television koneisto oli digitaalinen. Televisiossa oli Black Planigon -kuvaputki, joka mahdollisti laadukkaan kuvan myös päivänvalossa. Televisiossa oli täysin digitaalinen kuvan- ja äänen käsittely. Kaikissa stereomalleissa oli digitaalinen NICAM-stereolaite vakiona ja kuusi kaiutinta.

Vastaanottimessa oli myös kuva-kuvan ulkopuolella -toiminto (POP), jolloin voi tv-kuvaa katsoessa seurata kolmea tv- tai videokanavaa ruudun oikeassa laidassa olevista pikkukuvista (1 elävä ja 2 pysäytyskuvaa). Televisiossa oli myös normaali kuva-kuvassa -toiminto (PIP). Mallissa oli lisäksi muun muassa 100 muistipaikkaa ja 200 esiviritettyä kanavaa sekä tekstitelevision nopea selailumuisti, opastavat kuvaruutu-näytöt ja kanavanimien asetus.


Iso kuva
Tuote-esite 1992