1970

Värit valtasivat television ja disko tanssilattiat. Uusi tulokas oli kaukosäädin. Vuosikymmenen alussa Saloran televisiotuotannosta 70 prosenttia meni ulkomaanvientiin. Radiotuotanto lopetettiin Salorassa vuonna 1972, minkä jälkeen keskityttiin stereoiden valmistukseen. 1970-luvulla tehtiin myös autoradiopuhelimia. Vuosikymmenen lopulla Nokia Oy ja Salora Oy perustivat yhteisen radiopuhelintehtaan, Mobira Oy:n.

Lue lisää

Salora Salorita 4, 1972

Salorita 4 oli Saloran viimeinen omavalmisteinen transistorimatkaradio. Salorita – mallinimellä valmistettiin pöytävastaanottimia jo 1950-luvulla, ja nimi otettiin uudelleen käyttöön vuonna 1966 matkaradion valmistuksessa. Salorita 4 oli suosittu auto-matkaradio, jossa oli verkkolaite ja auto-teline. Lisäksi siinä oli liitännät lisäkaiuttimelle / kuulokkeille ja nauhurille / levysoittimelle.

Salora valmistutti 1960–80-luvuilla osan matkaradioistaan ja muista audiotuotteistaan ns. Oem-tuotteina (=Original equipment manufacturer) eli joku muu laitevalmistaja valmisti Saloran laatuvaatimusten mukaan laitteen, joka myytiin Salora-nimellä.


Iso kuva
Tuote-esite Salorita 3 ja 4
Tuote-esite salorita 3 ja 4