1950

1950-luku oli todellista radioiden kulta-aikaa. Helsingissä vuonna 1950 järjestetyt maan ensimmäiset suurmessut merkitsivät Saloran radioiden läpimurtoa. Tehtaan koko tuotanto palkittiin siellä kultamitalilla. Messumenestys kasvatti kysyntää ja Salora toi markkinoille vuosikymmenen aikana yhteensä noin 70 uutta radiomallia.

Ula-lähetykset alkoivat vuonna 1953. Salora toi markkinoille ula-lähetyksiin soveltuvat FM-radiomallinsa. Samana vuonna valmistui myyntiin myös ensimmäinen paristo- ja verkkokäyttöinen matkaradio.

Salora valmisti myös isoja levysoittimella varustettuja radio- sekä huonekalumaisia kaappiradiomalleja, joissa oli lisäksi levysoitin tai/ja magnetofoni sekä levykaappi. Vuosikymmenen lopulla radioiden valmistuksessa tulivat käyttöön myös transistorit. Vuonna 1959 Salora toi markkinoille kokonaan transistoroidun matkaradion.

Salorassa seurattiin tiiviisti myös television tuloa Suomeen. Tv-koelähetykset käynnistyivät vuonna 1956. Saloran ensimmäiset mustavalkoiset televisiovastaanottimet tulivat myyntiin jo seuraavan vuoden alussa. Ensimmäisessä televisiossa oli Telefunkenin koneisto, mutta vuosikymmenen lopulla Saloralla oli markkinoilla jo kolme omavalmisteista televisiomallia.


Palaa takaisin

Salora 600 V, 1952

Ula-radiot tulivat yhtiössä tuotantoon vuonna 1952. Saloran ja ilmeisesti myös Suomen ensimmäinen Ula-radio oli Salora 600V, ”Valio-Ula”, vaihtovirtasuper, jossa oli 5+2 putkea.


Iso kuva
SSS lehti-ilmoitus 21.3.1953