1990

Ensimmäiset Nokian taskukokoiset käsipuhelimet eli kännykät tulivat markkinoille vuonna 1992. Matkapuhelimista tuli massamarkkinatuote, ja uusi GSM-verkko paransi kuuluvuutta kaikkialla. Nokia teki suomalaisen elektroniikkaosaamisen tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Vuosikymmenen lopulla yhtiö oli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.

Lue lisää

Benefon iO, 1999-

Benefon iO:n ulkoasu oli suunniteltu Creadesign Oy:ssä. Mallia mainostettiin ”Suurten välimatkojen pieni puhelin. Ota etäisyyttä. Benefon iO”.

Puhelimessa oli Benefonissa suunniteltu maailman edistyksellisin T9 text input -tekstiviestien kirjoittamis-järjestelmä. Puhelin oli kuuluvuudeltaan erinomainen, ja sen radio-osa sekä antenni oli optimoitu toimimaan vaikeissakin olosuhteissa.

Benefon iO-puhelimessa oli suuri ja selkeä täysgraafinen näyttö, johon mahtui kuusi riviä tekstiä. Viestien merkkikoko oli muutettavissa ja vaihtoehtoina olivat myös kyrilliset ja kiinalaiset merkistöt. Puhelimessa oli myös kalenteri, herätyskello ja laskin. Benefon iO painoi vakioakulla 167 g. Puheaika oli vakioakulla noin 5 tuntia ja valmiusaika lähes 60 tuntia. Lisävarusteeksi sai muun muassa auto- ja kannettavan HF-sarjan ja marssiantennin.


Iso kuva
Tuote-esite