1990

Ensimmäiset Nokian taskukokoiset käsipuhelimet eli kännykät tulivat markkinoille vuonna 1992. Matkapuhelimista tuli massamarkkinatuote, ja uusi GSM-verkko paransi kuuluvuutta kaikkialla. Nokia teki suomalaisen elektroniikkaosaamisen tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Vuosikymmenen lopulla yhtiö oli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.

Lue lisää

Benefon Gamma, 1997-

Benefon Oy:n ensimmäinen GSM-puhelin Gamma tuli markkinoille vuonna 1997. Puhelimen ulkoasu oli suunniteltu Creadesign Oy:ssä. Benefon oli ainoa matkapuhelin-valmistaja, jolle oli myönnetty myös oikeus käyttää Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnusta, koska kaikki puhelimet valmistettiin Suomessa. ”Suomalaisen kouraan sopii suomalaisin GSM - Benefon Gamma ”

Puhelimessa oli suuri grafiikkanäyttö, siinä näkyi 3 riviä tekstiviestejä kerrallaan ja siihen voi valita myös isomman superfontin. Näyttöön saattoi rakentaa henkilökohtaisen valikon, johon voi valita useimmin käyttämänsä toiminnot. Puhelimessa oli herätyskello ja laitteeseen voi ohjelmoida myös käyttöajan.

Gammaan voi luoda oman puhelinmuistion PC:llä Benewin-ohjelman avulla ja säveltää oman soitto-äänen Benefon Maestro-ohjelman avulla. Viiden eri värisenä valmistettu Gamma painoi 240 g. Siinä oli 150 muistipaikkaa. Sen toiminta-aika oli 40 tuntia ja puheaika noin 4,5 tuntia. Puhelimeen sai muun muassa Hands Free-autonasennus-sarjan, ulkoisen kuulokkeen ja laturit.


Iso kuva
Tuote-esite