1990

Ensimmäiset Nokian taskukokoiset käsipuhelimet eli kännykät tulivat markkinoille vuonna 1992. Matkapuhelimista tuli massamarkkinatuote, ja uusi GSM-verkko paransi kuuluvuutta kaikkialla. Nokia teki suomalaisen elektroniikkaosaamisen tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Vuosikymmenen lopulla yhtiö oli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.

Lue lisää

Benefon Beta, 1994

”Jo muoto kertoo edelläkävijästä. Muoto, jonka voit itse tuntea”, mainostettiin Benefon Betaa. Sen ulkoasun oli suunnitellut Creadesignin Hannu Kähönen. Samassa toimistossa suunniteltiin suurin osa Benefonin matkapuhe-limien ulkoasuista.

Benefon Beta oli mainoksen mukaan tarkoitettu vaativalle käyttäjälle. Siksi siihen oli kehitetty uuden sukupolven teknologiaa. Niin ikään ergonomia oli tärkeää tässä puhelimessa. Näppäimet oli sijoiteltu niin, että niitä voi käyttää vaivatta yhdellä kädellä. Näyttö oli iso ja selkeä. Se oli tuolloin maailman ainut puhelin, johon voi räätälöidä sellaisen valikon kuin asiakas itse halusi.

Se oli tyylikäs, pieni, kevyt (285 g) NMT900 -käsipuhelin. Puhelimen käyttöaika oli noin 4 vuorokautta ja puheaika noin 2,5 tuntia. Siinä oli 99 muistipaikkaa ja puhelimeen sai myös autoasennussarjan. Beta oli kestävä ja siinä oli erinomainen kuuluvuus.


Iso kuva
Tuote-esite