1990

Ensimmäiset Nokian taskukokoiset käsipuhelimet eli kännykät tulivat markkinoille vuonna 1992. Matkapuhelimista tuli massamarkkinatuote, ja uusi GSM-verkko paransi kuuluvuutta kaikkialla. Nokia teki suomalaisen elektroniikkaosaamisen tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Vuosikymmenen lopulla yhtiö oli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.

Lue lisää

Nokia 2110 / Mobira Cityman 5000,
1994-97

Nokia 2110 -matkapuhelinmalli oli ensimmäinen massa-valmistukseen tehty Nokian puhelin, jota valmistettiin samalla teknologialla kaikille myyntialueille, kaikkiin digitaalisiin matkapuhelinverkkoihin (GSM, TDMA, PCN, Japan Digital). Nokian kännyköiden maailmanlaajuinen myynti ja maailman-markkinoiden valloitus alkoi tästä puhelinmallista.

Nokia 2100 -sarjan puhelimissa lanseerattiin myös Nokia Tune eli Nokian tunnussoittoääni, espanjalaisen Francisco Tarregan ”Grand Valse”- kappaleen melodiapätkä.

Puhelimessa oli suuri, informatiivinen näyttö ja helppo-käyttöinen näppäimistö ja käyttöliittymä. Nokia 2110 taskupuhelin oli esitteen mukaan ”Mukana mitä mukavin” ja ”GSM-puhelin taskuun kuin taskuun”. Puhelinta voitiin käyttää myös autopuhelimena, johon sai autotelineen, mikrofonin ja kaiuttimen sekä autolaturin, erillisen kuulokkeen, Hf-rasian (Hands Free).

Sillä voitiin lähettää ja vastaanottaa dataa ja olla yhteydessä sähköpostiin ja internetiin. Nokia 2110:ssa oli myös lyhyt-sanoma- eli tekstiviestivalmius 160 merkillä. Puhelimessa oli kahdeksan erilaista soittoääntä ja värinähälytys sekä 125 numeron ja nimen muisti. Nokia 2110 painoi vakioakulla 236g. Hintaa puhelimella oli 5250 mk.


Iso kuva
Tuote-esite