1970

Värit valtasivat television ja disko tanssilattiat. Uusi tulokas oli kaukosäädin. Vuosikymmenen alussa Saloran televisiotuotannosta 70 prosenttia meni ulkomaanvientiin. Radiotuotanto lopetettiin Salorassa vuonna 1972, minkä jälkeen keskityttiin stereoiden valmistukseen. 1970-luvulla tehtiin myös autoradiopuhelimia. Vuosikymmenen lopulla Nokia Oy ja Salora Oy perustivat yhteisen radiopuhelintehtaan, Mobira Oy:n.

Lue lisää

Salora SRP 25 S/CAA & D/CAA, 1976-81

Salora autopuhelin SRP 25S/CAA (simplex) ja 25D/CAA:ssa (duplex) oli 80 kanavaa. Puhelimessa oli automaattinen paikalliskanavan haku. Se oli myös siirrettävä monikäyttöpuhelin, joka voitiin irrottaa ajoneuvosta ja kuljettaa kantolaukussa kesämökille, veneeseen, työmaalle ym. Tällöin radio-osa ja käyttölaite irrotettiin autosta ja kytkettiin toisiinsa. Akuston lataus tehtiin auton akusta tai erillisellä verkkolaturilla. Puhelin painoi kantolaukussa noin 7 kg. Salora SRP 25 D/CAA oli ensimmäinen 80-kanavainen duplex käyttöön hyväksytty autopuhelin.

Saloran radiopuhelinosasto valmisti autopuhelimien lisäksi myös tukiasemia, ajoneuvoasemia ja kannettavia radiopuhelimia. Suurimpia asiakasryhmiä olivat Valtion rautatiet, Posti- ja lennätinhallitus, Sisäasianministeriö, Pääesikunta, Merivoimien esikunta, palokunnat ja väestönsuojelutoimistot. Saloran markkinaosuus Suomen autopuhelinmyynnistä oli 1970-luvun puolivälin jälkeen yli 40 prosenttia.


Iso kuva
Tuote-esite 1979