1980

Yhteispohjoismainen radiopuhelinverkko NMT 450 otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1982. Radiopuhelimet keventyivät huomattavasti vuosikymmenen puolivälissä ja niistä tuli helpommin mukana kannettavia. Varsinkin liikemiehet hankkivat niitä käyttöönsä. Ensimmäiset käsipuhelimet valmistettiin vuosikymmenen lopulla. Salora toi televisiomarkkinoille energiaa säästäviä malleja ja stereotelevisioita.

Lue lisää

Salora 28M91, 1988-90

Saloran M-sarjan televisiomalleissa oli kuva- ja äänisäädöt digitaaliohjattu. Myös television koneisto toimi osittain digitaalisesti. Kuva oli tästä syystä aina tarkka. Yhtiö mainosti vastaanottimia seuraavasti: ”Salora luo jälleen uusia esikuvia. Nyt digitaaliajan Hi-Tech -mallistollaan ”

Yleisradio aloitti vuonna 1988 television stereo- ja moniäänilähetykset digitaalisella NICAM-järjestelmällä. Lähetyksissä oli stereoäänet ja ne mahdollistivat myös ohjelmien kuuntelemisen joko suomeksi tai ruotsiksi. Saloran asiantuntijat vaikuttivat merkittävästi NICAM-järjestelmän valintaan pohjoismaiseksi standardiksi.

M91 – malli oli huippuluokan stereo-tv, jossa digitaalinen NICAM-stereolaite oli vakiovaruste. Siinä oli myös muun muassa täyskuva, jolloin kuva oli tarkka myös kuvaruudun reunoissa, kuva kuvassa toiminto (PIP), opastavat kuvaruutunäytöt sekä digitaaliohjattu teksti-tv, jossa oli selailu- ja monisivumuisti. Televisiossa oli 140 kanavaa ja 60 muistipaikkaa.


Iso kuva
Tuote-esite 1990