1980

Yhteispohjoismainen radiopuhelinverkko NMT 450 otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1982. Radiopuhelimet keventyivät huomattavasti vuosikymmenen puolivälissä ja niistä tuli helpommin mukana kannettavia. Varsinkin liikemiehet hankkivat niitä käyttöönsä. Ensimmäiset käsipuhelimet valmistettiin vuosikymmenen lopulla. Salora toi televisiomarkkinoille energiaa säästäviä malleja ja stereotelevisioita.

Lue lisää

Salora 22J40, 1984-85

1980-luvun puolivälin Salora J-sarjan televisioissa oli DigiComputer digitaali- ja mikrotietokonejärjestelmä, joka ohjasi television tärkeimpiä toimintoja. Se paransi äänen ja kuvan laatua, säätöjen tarkkuutta, käyttö oli helppoa ja televisio kesti paremmin. DigiComputer-järjestelmä merkitsi myös pitkälle vietyjä valmiuksia. Salora mainostikin televisio-mallia: ”Nyt kokonaan uusi väritelevisioiden sukupolvi. Saloran ylivoimainen DigiComputer”.

Televisiomallissa oli myös Saloran kehittämä kuvan ja äänen automaattinen säätöjärjestelmä (=AES), joka piti kuva- ja ääniarvot aina halutulla optimitasolla. J-sarjan vastaan-ottimissa oli 100 valmiiksi ohjelmoitua kanavaa ja 27 muistipaikkaa. Televisiossa oli myös taajuussyntetisoitu laajakaistaviritin, joka mahdollisti kaapeli- ja satelliittilähetysten vastaanoton.


Iso kuva
Tuote-esite 1985