1980

Yhteispohjoismainen radiopuhelinverkko NMT 450 otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1982. Radiopuhelimet keventyivät huomattavasti vuosikymmenen puolivälissä ja niistä tuli helpommin mukana kannettavia. Varsinkin liikemiehet hankkivat niitä käyttöönsä. Ensimmäiset käsipuhelimet valmistettiin vuosikymmenen lopulla. Salora toi televisiomarkkinoille energiaa säästäviä malleja ja stereotelevisioita.

Lue lisää

Salora 1HCF, 1983-84

Salora 1H-sarjan televisioista tehtiin erilaisia käyttömalleja: perus-, vakio-, huippu-, monikäyttö- ja stereomallit. Stereomallissa oli laajasointikytkin, jonka avulla voitiin tehostaa elektronisesti stereovaikutelmaa. Myös mono- ja 2–äänilähetyksiä kuunneltaessa saatiin ääneen laajasointi-vaikutelma. Kaiuttimet toistivat äänen puhtaasti, HiFi-vahvistimen musiikkiteho oli 2 x 15 wattia.

Televisioon voitiin liittää kuulokkeet, lisäkaiutin ja -vahvistin, ääni- ja kuvanauhuri. 2-äänilähetystä vastaanotettaessa saattoi kytkimellä valita halutun äänikanavan (esimerkiksi suomen– tai ruotsinkielisen selostuksen). Vastaanottimessa oli 16 esiviritettyä kanavaa. Televisiomalliin sai myös tekstitelevisioyksikön ja laajakaistavirittimen kaapeli-televisiota varten.


Iso kuva
Tuote-esite 1983