1980

Yhteispohjoismainen radiopuhelinverkko NMT 450 otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1982. Radiopuhelimet keventyivät huomattavasti vuosikymmenen puolivälissä ja niistä tuli helpommin mukana kannettavia. Varsinkin liikemiehet hankkivat niitä käyttöönsä. Ensimmäiset käsipuhelimet valmistettiin vuosikymmenen lopulla. Salora toi televisiomarkkinoille energiaa säästäviä malleja ja stereotelevisioita.

Lue lisää

Salora 1G5J, 1980-84

G-sarjan televisiot olivat ensimmäisiä Saloran IPSALO (= Integrated Power Supply and Line output) – keksintöä hyödyntävä televisioita, joissa sähkönkulutus oli saatu minimiin, noin 40 wattiin. Se oli noin 50 prosenttia pienempi kuin muiden vastaavien väritelevisioiden kulutus keskimäärin.

Pieni sähkönkulutus piti television viileänä ja komponenttien toimintavarmuus ja kestävyys paranivat. Energia siirrettiin suoraan verkosta poikkeutusasteisiin. Televisiota mainostettiin seuraavasti: ”Uudet Low Energy väritelevisiot. Maailmanennätys! Saloran keksintö pudotti väritelevisioiden sähkönkulutuksen 38–40 wattiin”.

Televisiomallissa oli High Focus Black Matrix – kirkaskuvaputki, joka takasi kirkkaat värit sekä terävän kuva myös kuvaruudun reunoissa. G-sarjan televisiot olivat verkko- ja akkukäyttöisiä. Vastaanottimissa oli myös Saloran ensimmäiset täysmuoviset mustan/hopeanväriset kotelot. Ne oli suunnitellut Jorma Pitkonen.


Iso kuva
Tuote-esite 1980
Tuote-esite 1982