1970

Värit valtasivat television ja disko tanssilattiat. Uusi tulokas oli kaukosäädin. Vuosikymmenen alussa Saloran televisiotuotannosta 70 prosenttia meni ulkomaanvientiin. Radiotuotanto lopetettiin Salorassa vuonna 1972, minkä jälkeen keskityttiin stereoiden valmistukseen. 1970-luvulla tehtiin myös autoradiopuhelimia. Vuosikymmenen lopulla Nokia Oy ja Salora Oy perustivat yhteisen radiopuhelintehtaan, Mobira Oy:n.

Lue lisää

Salora 1F0A, 1979-80

F-sarjan väritelevisiot olivat Saloran ensimmäisiä televisioita, joissa oli tv-vastaanottimen sisään rakennettu mikroprosessi eli pienoistietokone, jolla voitiin ohjelmoida eri toimintoja kuten kanavan hakua, ohjelman valintaa, äänentoistoa, kuvan laadun säätöä, virityksen ja valitun kanavan näyttöä.

F-sarjan malleihin 1F8 ja 1F4 oli saatavilla myös teletext- ja viewdata-lisämoduulit. Teleteksti oli teksti-informaatiota, jota voitiin välittää tv-kuvasignaalin mukana ja saada esimerkiksi eri maiden tv-ohjelmiin haluttu teksti. Viewdata tarkoitti muun muassa kaksisuuntaista viestintää tietopankin kanssa puhelinlinjoja pitkin. Televisiomallissa oli myös kahden eri värijärjestelmän PAL/SECAM -valmius, joka oli tullut Saloran tv-vastaanottimiin jo pari vuotta aiemmin.


Iso kuva
Tuote-esite 1979-80