1970

Värit valtasivat television ja disko tanssilattiat. Uusi tulokas oli kaukosäädin. Vuosikymmenen alussa Saloran televisiotuotannosta 70 prosenttia meni ulkomaanvientiin. Radiotuotanto lopetettiin Salorassa vuonna 1972, minkä jälkeen keskityttiin stereoiden valmistukseen. 1970-luvulla tehtiin myös autoradiopuhelimia. Vuosikymmenen lopulla Nokia Oy ja Salora Oy perustivat yhteisen radiopuhelintehtaan, Mobira Oy:n.

Lue lisää

Salora Scanmatic, 1E4, 1978-79

Scanmatic 1E – televisiomallit olivat ensimmäisiä Saloran väritelevisioita, joissa varsinainen koneisto oli erotettu erotusmuuntajalla verkkojännitteestä (= verkkoerotettu koneisto). Koneisto oli ”kylmä”, jolloin käyttöturvallisuus lisääntyi ja televisioon voitiin turvallisesti liittää lisälaitteita (esim. kuuloke, lisäkaiutin, nauhuri).

Televisiossa oli myös Super Bright – kuvaputki, joka merkitsi kirkkaampaa ja tarkempaa kuvaa. Pikakatodin ansiosta kuva tuli muutamassa sekunnissa ja ääni heti. Televisiossa oli automaattinen kanavanahaku ja uusi supersound rinnakkais-ääni, joka merkitsi puhdasta ja häiriötöntä äänentoistoa.

1E – televisiotyypistä valmistettiin myös erikoismalli eli Salora Playmaster, 1E0G, 1977–78. Televisiossa oli vakio-varusteena sisäänrakennettu pelikoneisto ja langalliset käsiohjaimet. Siinä oli viisi eri värillistä tv-peliä: jalkapallo, tennis, squash, pelota ja jalkapallopeli ammattilainen vastaan amatööri.


Iso kuva
S-kanava 1978 Scanmatic 1E4
S-kanava 1978 Playmaster
Tuote-esite Scanmatic
Tuote-esite Playmaster