1970

Värit valtasivat television ja disko tanssilattiat. Uusi tulokas oli kaukosäädin. Vuosikymmenen alussa Saloran televisiotuotannosta 70 prosenttia meni ulkomaanvientiin. Radiotuotanto lopetettiin Salorassa vuonna 1972, minkä jälkeen keskityttiin stereoiden valmistukseen. 1970-luvulla tehtiin myös autoradiopuhelimia. Vuosikymmenen lopulla Nokia Oy ja Salora Oy perustivat yhteisen radiopuhelintehtaan, Mobira Oy:n.

Lue lisää

Salora Vip-Ultra, 1A51, 1974-75

Salora Vip-Ultra, 1A51 väritelevisio oli ensimmäinen suomalainen televisio, jossa oli langaton elektroninen kaukosäätö. Järjestelmä toimi ultraääniperiaatteella. Käsilaitteessa eli ”kapulassa” oli ultraäänilähetin ja televisiossa sen impulssit rekisteröivä vastaanotin. Ultraäänellä toimivan kaukosäätimen huono puoli oli, että television kanavaa tai muita säätöjä oli mahdollista hallitsemattomasti vaihtaa esimerkiksi kilistelemällä avaimia.

Televisiossa oli 110° ohutkuvakaulaputki, jossa värikuva näkyi tarkasti ja luonnollisena (putken kuvapinnassa oli puoli miljoonaa väripistettä enemmän kuin tavallisessa värikuvaputkessa). Televisiossa oli myös instant on -pikakytkentäjärjestelmä, joka poisti koneistoa rasittavat kylmäkäynnistykset ja pidensi kuvaputken ikää.

Salora mainosti televisiota ”Vip-Ultra on oikea väritelevisio kaikkein vaativimmille asiakkaillenne, jotka haluavat huippumodernia tekniikkaa ja pisimmälle kehitettyä käyttömukavuutta”.


Iso kuva
Tuote-esite 1977