1970

Värit valtasivat television ja disko tanssilattiat. Uusi tulokas oli kaukosäädin. Vuosikymmenen alussa Saloran televisiotuotannosta 70 prosenttia meni ulkomaanvientiin. Radiotuotanto lopetettiin Salorassa vuonna 1972, minkä jälkeen keskityttiin stereoiden valmistukseen. 1970-luvulla tehtiin myös autoradiopuhelimia. Vuosikymmenen lopulla Nokia Oy ja Salora Oy perustivat yhteisen radiopuhelintehtaan, Mobira Oy:n.

Lue lisää

Salora Finlandia, 74CA00, 1972-1974

Finlandia 74CA00 televisio oli Saloran ensimmäinen ns. täystransistoroitu väritelevisio, jossa oli useita mikropiirejä kuva – äänitoimintoja varten. Kanavien valinta tapahtui mekaanisilla pikavalintanäppäimillä. Kun niitä painoi, niin kuului klonksahtava ääni ja tästä tuli tehtaalla televisiolle nimitys klonksu. Täystransistoroinnin ja instant on- pika-kytkinjärjestelmän ansiosta kuva ja ääni tulivat heti, kun kone kytkettiin toimintaan.

Tuote-esitteen tekstissä televisiota mainostettiin seuraavasti: ”Kansainvälistä huippuluokkaa joka suhteessa. Värit ovat luonnolliset, kuva vakaa ja terävä. Toiminta luotettava. Käyttö helppoa ja miellyttävää. Koko entistä sirompi.”


Iso kuva
Tuote-esite 1a
Tuote-esite 1b