1960

Televisiot löysivät tiensä yhä useampiin suomalaisiin koteihin. Samalla alkoi radion hohto hiipua. Television ohjelmatarjonta lisääntyi, suosiossa olivat mm. Heikki ja Kaija sekä Monkees. Salorassa käynnistettiin vuosikymmenen puolivälissä myös stereoiden ja VHF-radiopuhelimien valmistus. Vuosikymmenen lopulla ilmestyivät markkinoille myös Salossa valmistetut väritelevisiot.

Lue lisää

Salora Junior I, 1965/66-

Saloran ensimmäinen täysin transistoroitu televisio- vastaanotin oli mustavalkoinen matkatelevisio Salora Junior I vuonna 1965. Sitä valmistettiin 1500 kappaletta. Matkatelevisio oli tuotannossa vuoteen 1972 Junior II myyntinimellä.

Salora Junior II matkatelevisio palkittiin Brysselissä vuonna 1968 pidetyillä keksijämessuilla kultamitalilla. Juniorissa oli 11 tuuman suorakulmainen kuvaputki. Siinä oli sekä antenniliitäntä että ulosvedettävä sauva-antenni. Se toimi sekä 12 V akulla että verkkovirralla. Tästä syystä Junior oli kätevä ottaa mukaan kesämökille, veneeseen ja asunto- vaunuun. Television muovikotelo oli valmistettu mittati- lauksena Juniorin koneiston mukaan ja sen etumaski sovitettiin Saloran televisiotehtaalla television kuvaputkeen käsityönä.


Iso kuva
SSS lehti-ilmoitus 26.1.1966
Tuote-esite 1964-65