1980

Yhteispohjoismainen radiopuhelinverkko NMT 450 otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1982. Radiopuhelimet keventyivät huomattavasti vuosikymmenen puolivälissä ja niistä tuli helpommin mukana kannettavia. Varsinkin liikemiehet hankkivat niitä käyttöönsä. Ensimmäiset käsipuhelimet valmistettiin vuosikymmenen lopulla. Salora toi televisiomarkkinoille energiaa säästäviä malleja ja stereotelevisioita.

Lue lisää

Salora Sky 810, 1981

Saloran oma audiotuotanto loppui vuoden 1981 aikana. Yritys oli valmistuttanut jo aikaisemmin esimerkiksi stereo-yhdistelmiä ja matkaradioita muilla laitevalmistajilla Aasiassa. 1980-luvun kuluessa valmistutettiin Salora-merkillä muun muassa Japanissa, Kiinassa, Koreassa OEM-tuotteina stereoyhdistelmiä, kelloradioita, radio- ja videonauhureita sekä matkatelevisioita.

Salora halusi markkinoille uusia tuotteita, joiden suunnitteluun ja valmistukseen ei enää haluttu panostaa, koska Aasian maat pystyivät valmistamaan laitteet huomattavasti halvemmalla kuin mihin kotimaassa pystyttiin. Salora SKY 810 laajastereo radionauhuri oli valmistettu Saloran laatuvaatimusten mukaan Taiwanissa. Se oli paristo- ja verkkokäyttöinen ja siinä oli neljä kaiutinta.


Iso kuva
Tuote-esite