1960

Televisiot löysivät tiensä yhä useampiin suomalaisiin koteihin. Samalla alkoi radion hohto hiipua. Television ohjelmatarjonta lisääntyi, suosiossa olivat mm. Heikki ja Kaija sekä Monkees. Salorassa käynnistettiin vuosikymmenen puolivälissä myös stereoiden ja VHF-radiopuhelimien valmistus. Vuosikymmenen lopulla ilmestyivät markkinoille myös Salossa valmistetut väritelevisiot.

Lue lisää

Salora/Luma HiFi stereo 100, 1969-70

Stereo 100 oli Saloran ensimmäinen modernilla ulkoasulla varustettu audiotuote. Tuote-esitteen mukaan se oli huippuluokan täystransistoroitu stereoviritinvahvistin. Siinä oli loistava äänentoisto, se oli helppokäyttöinen ja ulkonäkö oli edustava. Stereo maksoi 930 mk. Stereota mainostettiin: ”Uutuus jota on odotettu, Salora stereo 100 HiFi, ensim-mäinen kotimainen stereovastaanotin, joka suorituskyvyltään kuuluu kansainväliseen huippuluokkaan ”.

Stereota valmistettiin myös Lumalle ja Helvarille. Laite tuli tuotantoon 12.12.1969. Stereon pääsuunnittelijana toimi Jorma U. Nieminen, joka toimi myöhemmin Mobiran toimitusjohtajana ja yhtenä Benefonin (nykyisin Geosentric) perustajana ja toimitusjohtajana.


Iso kuva Luma HiFi stereo 100
Iso kuva Salora HiFi stereo 100A
Tuote-esite HiFi stereo 100A 1a
Tuote-esite HiFi stereo 100A 1b